Curs de fermentats vegetals, Espai & Seny

*Curs finalitzat*

Dia i hora de celebració: Dissabte 21 de gener de 16?h a 20?h.
Lloc: Sinèrgia Teràpies Naturals (c/Bisbe Font Andreu, 19 baixos, Vic). Mapa google.
Preu: 25 euros per persona, places limitades.
Inscripcions: Escrivint a info@marsinergia.com o trucant a 938 834 647.

Si ets nou al món de la fermentació d’aliments i vols començar a fermentar a casa, el dissabte 21 de gener tens una oportunitat a Vic, al centre Sinèrgia Terapies Naturals.

Un curs introductori de 4 hores impartit per Espai & Seny, on t’ensenyem a preparar pas a pas vegetals fermentats i begudes probiòtiques. No són necessaris coneixements previs sobre fermentació.

Durant el curs aprendre-ho com es fan els diferents tipus de fermentats vegetals utilitzant els tres mètodes bàsics de fermentació: només amb sal, en salmorra i tipus kimchi. També us demostrarem com es fa una beguda probiòtica: la kombucha, i parlarem de les salses i pastes fermentades.

A la finalització del curs sabràs:

  • Què és la lactofermentació.
  • Quins són els seus beneficis.
  • Mètodes i tècniques de fermentació.
  • Com consumir els fermentats: Quins són les quantitats recomanades i com combinar-los en el dia a dia.
  • Condicions de temperatura, salinitat, etc. que necessiten els fermentats.
  • Interpretar les diferents fases que succeeixen en el procés de fermentació, índex d’acidesa (pH), fongs, llevats, CO2
  • Triar les matèries primeres adequades perquè els teus fermentats siguin saludables i saborosos.
  • Ús de les especies i plantes aromàtiques en la lactofermentació.
  • Produir els teus propis fermentats vegetals a casa.
  • Produir les teves pròpies begudes probiòtiques a casa.
  • Fer fermentats amb un equipament bàsic i econòmic, o si ho prefereixes, obtenir eines més sofisticades per fermentar de forma més còmoda.
  • Es fan malbé els fermentats?
  • Crear noves receptes amb les verdures que més t’agradin.

Tots els fermentats triguen dies o setmanes a estar fets, nosaltres us els portem ja preparats. Així provaràs diferents fermentats ja fets, la qual cosa et permetrà estar més segur/a quan fermentis sol/a a casa.

El curs inclou un llibret en format electrònic de receptes i recursos, i suport posterior per correu electrònic per resoldre qualsevol dubte.


Nota de l’equip: Gràcies a tots els assistents al curs per una tarda divertidíssima, i gràcies a Mar i Narsi per muntar el curs! En cada activitat que fem aprenem coses noves. I no oblideu enviar-nos les fotos dels vostres experiments i qualsevol dubte que pugueu tenir.