Els productors del grup

Obra la seva botiga individual per veure-hi tots els productes

Informació sobre el grup de consum

És una iniciativa desenvolupada per Espai & Seny per fomentar el consum local d’aliments d’origen agrològics i d’alt valor nutricional al Baix Montseny (Girona).

El GC esta format per un grup de petits productors, que aposten per la qualitat i sostenibilitat dels seus productes fen del seu treball una manera de viure.

La nostra intenció es la de proveir totes aquelles persones que com nosaltres desitgent una alimentació més sana, respectuosa amb el medi, sostenible i nutricional-ment més adequada.

La seva creació es fonamenta en dos necessitats:
La producció d’aliments és un sector d’importància bàsica per al benestar social i econòmic de les persones, que en les últimes dècades ha experimentat una forta tendència cap a la globalització i industrialització, amb el consegüent abandonament dels espais i oficis rurals tradicionals, la pèrdua de sobirania alimentària, la dependència dels combustibles fòssils, l’empitjorament del benestar animal i la degradació del medi ambient.
La industrialització de la producció d’aliments actual, per pròpia necessitat es basa en la utilització de metodologies agràries i ramaderes que degraden la qualitat nutricional dels aliments, malmeten els espais agrícoles i els aqüífers i en general són un mal negoci pels agricultors que es veuen abocats a una escapada constant per mirar de tirar endavant les seves explotacions.
La fertilització amb substàncies químiques derivades del petroli, l’alimentació del bestiar basada gairebé exclusivament en soia i blat de moro transgènics, l’estabulació contínua dels animals que els priva de llibertat de moviments i de l’exposició al sol, l’abandó de les pràctiques de rotació tradicionals de pastures i cereals, l’abús dels monocultius, la pèrdua de matèria orgànica en els sòls la pasteurització, homogeneïtzació, irradiació i altres tractaments industrials agressius necessaris per a la seva conservació; la collita abans d’hora, l’emmagatzematge durant períodes perllongats i el processament industrial dels aliments, són alguns dels motius de què el menjar d’avui dia, hagi perdut el seu sabor i el que és pitjor el seu valor nutricional.
Davant aquesta situació creiem que és necessari tornar a connectar-nos amb la producció d’aliments, recuperant la sobirania alimentària mitjançant, el suport als petits productors locals que cuiden de la terra
No som els únics que pensem en aquesta línia, i afortunadament existeixen moltes iniciatives similars en el nostre entorn. El que ens diferencia d’altres grups de consum és que hem decidit assumir totes les feines de gestió i no demanar compromisos de compra als nostres usuaris. Esperem d’aquesta manera superar alguns obstacles als quals s’enfronten iniciatives com la nostra.

 

Triem a tots els proveïdors del grup de consum amb la màxima cura, assegurant-nos a través de visites i contacte continuat que treballen amb el màxim respecte cap al medi ambient, els animals i les persones.

Ramaderia a pastura: Tots els ramaders amb els quals treballem practiquen sistemes de producció basats en el maneig dels animals sobre prades.

La vida a l’aire lliure sobre pastures proporciona el màxim benestar als animals i al mateix temps proporciona aliments molt beneficiosos per a la salut, amb menys grassa, més vitamines, més antioxidants i més àcids grassos omega 3.

Per més informació sobre els beneficis de la carn de pastura, visita www.lacarnedepasto.com.

Sistemes de producció afins a la producció ecològica: Encara que no exigim la certificació ecològica, sí que exigim que els productors del grup de consum utilitzin els mateixos estàndards de producció que els de l’agricultura ecològica. Això inclou l’eliminació de pinsos o productes transgènics, herbicides i pesticides i la incorporació de pràctiques de maneig sostenible amb el medi.

Mínim processament: En el cas d’aliments processats com la mel, els làctics, els torrons o les conserves, evitem els additius i en el cas de mel i làctics minimitzem o eliminem els tractaments tèrmics.

Aliments vius: Potenciem la reincorporació d’aliments vius sense pasteuritzar, com els fermentats vegetals, la kombucha, la llet i els formatges de llet crua, amb enormes beneficis digestius i immunitaris.

Politica de portes obertes: Un dels principals objectius del grup de consum és establir relacions de confiança entre consumidors i productors, aspecte que creiem de vital importància i que hem perdut completament, ja que els productors dels aliments que consumim en moltes ocasions estan a milers de kilòmetres de la nostra localitat fen impossible el coneixement de necessitats d’uns i altres.
Així doncs fomentem la política de portes obertes entre tots els productors dels grup, perquè puguis vindre a visitar-nos coneix com fem i cuidem els teus aliments.

El grup de consum és un, club de compres, sense quotes, compromís de compra ni comandes mínimes.

El grup realitza un lliurament mensual, el segon divendres de cada mes.

Les comandes es realitzen en línia a la nostra pàgina fins a 4 dies del repartiment.

El funcionament de la pàgina de comandes és similar al de qualsevol botiga en línia, amb l’excepció que els pagaments es realitzen en efectiu en rebre o recollir la comanda.

Els usuaris recullen la seva comanda a Espai & Seny el dia del repartiment a partir del migdia fins a les 20 h de la tarda. Intentem sempre acomodar els teus horaris de la millor manera possible. Consulta amb nosaltres si aquest horari no et va bé.

Una selecció dels productes que pots trobar-hi aquest mes.

Aquí teniu una mostra dels productes del mes, obriu l botiga de cadascún dels productors per a veure-hi tots el productes disponibles

Grup de consum Espai & Seny

Un lliurament al mes, al Baix Montseny, per abastir el teu rebost de productes locals d’alta densitat nutritiva provinents de projectes propers i de confiança, on l’accent és cuidar de la terra, dels productors i dels consumidors.


Sense quotes de grup

o comanda mínima

Comanda on-line

mitjançant el teu correu-e

Sense compromisos

ni tasques organitzatives


Entra com a membre del grup