natto, la soia saludable

Natto, la soia saludable


En aquest article t’ho expliquem tot sobre el natto: què és, en què es diferencia d’altres tipus de fermentats a base de soia, quins són els seus beneficis per a la salut, com es menja i com es fa.


Kit de kombutxa per regalar


Nomes queden unes setmanes perquè arribin les festes de nadal i com es habitual en aquestes dates ja estem tots pensant en els regals. Avui des de Espai & Seny us proposem una idea per regalar que ho té tot:


Menja bé, menja local: principis nutricionals del grup de consum Espai & Seny


Si ets usuari del nostre grup de consum saps que “Menja bé, menja local” és nostre slogan, el nostre leitmotiv. Avui us volem explicar una miqueta més sobre el que significa per a nosaltres menjar bé.


Els aliments fermentats i els seus beneficis


Si no estàs acostumat a menjar aliments fermentats potser no trobis sentit a dedicar temps a preparar-los. Al cap i a la fi, fer xucrut o pa de massa mare no és difícil, però requereix una dedicació extra.


La fermentació de vegetals


Més o menys tots sabem el que és la fermentació, o al menys relacionem aquesta paraula amb algun tipus de procés bacterià, potser sense estar molt segurs de si es tracta d’alguna cosa bona o dolenta. Alguns de vosaltres aquesta paraula els…


Noves receptes


Propers esdeveniments


març
16
ds.
Curs: Iniciació als aliments fermentats @ Espai & Seny
març 16 @ 10:00 – 13:30

Aquest curs teòric es el primer mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny. En ell s’estableixen les bases necessàries per poder realitzar qualsevol dels altres tallers pràctics, avançats i monogràfics.

 

– Durant el curs els assistents rebran tota la informació necessària per entendre què són els aliments fermentats i quins són els seus beneficis, i per perdre-li la por a fermentar d’una vegada per sempre.

– Després ens detindrem en la fermentació de vegetals, i parlarem de com dur-la a terme de manera segura i fàcil.

– Us donarem idees per combinar els fermentats vegetals amb altres aliments en els vostres menús de cada dia, i també de com conservar-los.

– Finalment, degustarem diversos fermentats ja preparats, la qual cosa ens ajudarà a familiaritzar-nos amb el seu característic sabor i, en el futur, saber si els nostres processos de fermentació s’han dut a terme correctament.

 

*Taller recomanat abans de realitzar qualsevol dels mòduls avançats (mòduls 2 a 4).

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

abr.
6
ds.
Taller: tècniques bàsiques de fermentació de vegetals @ Espai & Seny
abr. 6 @ 10:00 – 13:30

Aquest taller práctic es el segon mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny. En ell utilitzarem els tres mètodes de fermentació de vegetals,  en sec, en salmorra i el mètode coreà, per preparar xucrut, pickles i kimchi.

Amb aquesta base ben apresa, els assistents podran desenvolupar les seves pròpies receptes, adaptant els processos a les seves preferències personals, i disposant d’un gran ventall de possibilitats amb la combinació de diferents verdures,  espècies i textures.

Es tracta d’un curs pràctic on tots els assistents prepararan un fermentat que es podran portar a casa.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

maig
18
ds.
Monogràfic: Begudes probiòtiques i cocteleria @ Espai & Seny
maig 18 @ 10:00 – 13:30

Aquest monogràfic es el tercer mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny.

Les begudes probiòtiques són una manera divertida d’incorporar aliments fermentats a la nostra dieta, i ens permeten substituir als refrescs carbonatats fins hi tot amb còctels i combinats.

En aquest taller pràctic prepararem kombutxa, quefir d’aigua i kvass (fermentat de verdures infusionades), i aprendrem a realitzar una segona fermentació per carbonatar-las.

Acabarem amb algunes idees de combinacions i maridatges interessants.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

juny
15
ds.
Taller: Avançat de fermentats vegetals @ Espai & Seny
juny 15 @ 10:00 – 13:30

Aquest taller es el quart mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny.

En aquest taller pràctic avançat farem un pas mes enllà en la fermentació aprenen a preparar condiments fermentats per marinar, acompanyar, picotejar (dippear) o amanir.

Salses aromàtiques, picants, de tomàquet, ketchup fermentat, pastes d’herbes o pasta d’all, cítrics fermentats, tot és possible amb una mica d’imaginació. En aquest taller pugem un esglaó en l’escala del sabor i t’ensenyem trucs per sorprendre a casa o en el teu restaurant.

* Et recomanem fer el mòdul 2 (tècniques bàsiques de fermentació de vegetals) abans de fer aquest taller.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.


El nostre Instagram



Ja tens el nostre e-book?

ENVIA'M EL E-BOOK!

Ja tens el e-book gratuït?

 

5 recipients de fermentació que ja tens a casa

Comença a fermentar avui mateix sense haver de comprar res

¡ENVIA'M EL E-BOOK!

Vols apendre a fermentar?

 

Visita la nostra pàgina de cursos

4 mòduls temàtics per començar des de zero o perfeccionar el que ja saps

MÉS INFORMACIÓ