març
16
ds.
Curs: Iniciació als aliments fermentats @ Espai & Seny
març 16 @ 10:00 – 13:30

Aquest curs teòric es el primer mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny. En ell s’estableixen les bases necessàries per poder realitzar qualsevol dels altres tallers pràctics, avançats i monogràfics.

 

– Durant el curs els assistents rebran tota la informació necessària per entendre què són els aliments fermentats i quins són els seus beneficis, i per perdre-li la por a fermentar d’una vegada per sempre.

– Després ens detindrem en la fermentació de vegetals, i parlarem de com dur-la a terme de manera segura i fàcil.

– Us donarem idees per combinar els fermentats vegetals amb altres aliments en els vostres menús de cada dia, i també de com conservar-los.

– Finalment, degustarem diversos fermentats ja preparats, la qual cosa ens ajudarà a familiaritzar-nos amb el seu característic sabor i, en el futur, saber si els nostres processos de fermentació s’han dut a terme correctament.

 

*Taller recomanat abans de realitzar qualsevol dels mòduls avançats (mòduls 2 a 4).

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

abr.
6
ds.
Taller: tècniques bàsiques de fermentació de vegetals @ Espai & Seny
abr. 6 @ 10:00 – 13:30

Aquest taller práctic es el segon mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny. En ell utilitzarem els tres mètodes de fermentació de vegetals,  en sec, en salmorra i el mètode coreà, per preparar xucrut, pickles i kimchi.

Amb aquesta base ben apresa, els assistents podran desenvolupar les seves pròpies receptes, adaptant els processos a les seves preferències personals, i disposant d’un gran ventall de possibilitats amb la combinació de diferents verdures,  espècies i textures.

Es tracta d’un curs pràctic on tots els assistents prepararan un fermentat que es podran portar a casa.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

maig
18
ds.
Monogràfic: Begudes probiòtiques i cocteleria @ Espai & Seny
maig 18 @ 10:00 – 13:30

Aquest monogràfic es el tercer mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny.

Les begudes probiòtiques són una manera divertida d’incorporar aliments fermentats a la nostra dieta, i ens permeten substituir als refrescs carbonatats fins hi tot amb còctels i combinats.

En aquest taller pràctic prepararem kombutxa, quefir d’aigua i kvass (fermentat de verdures infusionades), i aprendrem a realitzar una segona fermentació per carbonatar-las.

Acabarem amb algunes idees de combinacions i maridatges interessants.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

juny
15
ds.
Taller: Avançat de fermentats vegetals @ Espai & Seny
juny 15 @ 10:00 – 13:30

Aquest taller es el quart mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny.

En aquest taller pràctic avançat farem un pas mes enllà en la fermentació aprenen a preparar condiments fermentats per marinar, acompanyar, picotejar (dippear) o amanir.

Salses aromàtiques, picants, de tomàquet, ketchup fermentat, pastes d’herbes o pasta d’all, cítrics fermentats, tot és possible amb una mica d’imaginació. En aquest taller pugem un esglaó en l’escala del sabor i t’ensenyem trucs per sorprendre a casa o en el teu restaurant.

* Et recomanem fer el mòdul 2 (tècniques bàsiques de fermentació de vegetals) abans de fer aquest taller.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.