Després d’anys fermentant verdures del nostre hort, hem rebut moltes consultes sobre com fermentar a casa i com consumir aquests aliments fermentats. Així que hem decidit compartir tot el que sabem en els cursos de fermentació que realitzem a Espai & Seny. Visita la nostra agenda si vols saber quan són els propers. També pots contactar-nos per organitzar un taller on tu vulguis. Consulta amb nosaltres escrivint a info@espaiseny.cat.

Que expliquem als nostres cursos?

  • Que són els aliments fermentats
  • Quins beneficis aporten
  • Com es mengen
  • Tècniques de fermentació
  • Dubtes freqüents
  • Com crear noves receptes

Aprendràs a fermentar vegetals i produir les teves pròpies begudes probiòtiques.


Crearàs noves receptes amb les verdures i guarniments que més t’agradin.



Escolliràs les matèries primeres i eines adequades per a fer els teus fermentats.


Coneixeràs quines son les condicions de salinitat, temps i temperatura que necessiten.



Provaràs diversos fermentats per a estar més segur quan fermentis sol a casa.


Sabràs quines son les quantitats recomanades i com combinar-los un a un.


Cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques

Quatre mòduls temàtics per aprendre a produir deliciosos fermentats a casa

Mòdul 1: Iniciació als aliments fermentats

Perfecte per introduir-te al món dels aliments fermentats


Un curs teòric on s’estableixen les bases necessàries per poder realitzar qualsevol dels tallers avançats i monogràfics. Durant el curs els assistents rebran tota la informació necessària per entendre què són els aliments fermentats i quins són els seus beneficis, i per perdre-li la por a fermentar d’una vegada per sempre.

Després ens detindrem en la fermentació de vegetals, i parlarem de com dur-la a terme de manera segura i fàcil.

Us donarem idees per combinar els fermentats vegetals amb altres aliments en els vostres menús de cada dia, i també de com conservar-los.

Finalment, degustarem diversos fermentats ja preparats, la qual cosa ens ajudarà a familiaritzar-nos amb el seu característic sabor i, en el futur, saber si els nostres processos de fermentació s’han dut a terme correctament.

Què portar: En aquest curs no és necessari portar cap tipus de material, t’enviarem les anotacions en format electrònic una vegada finalitzat el curs. Si prefereixes prendre notes porta una llibreta i un boli.

*Taller recomanat abans de realitzar qualsevol dels mòduls avançats (mòduls 2 a 4).

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Preu: 50 €.

Inscripcions: Emplena el formulari d’inscripció i t’enviarem l’informació per confirmar la teva plaça. Consulta l’apartat de condicions per conèixer tots els detalls.

Formulari d'inscripció al Mòdul 1: Iniciació als aliments fermentats

Ens posarem en contacte amb tu per confirmar la teva assistència

Mòdul 2: Tècniques bàsiques de fermentació de vegetals

Xucrut, pickles i mètode coreà (kimchi)


En aquest taller pràctic utilitzarem els tres mètodes de fermentació de vegetals,  en sec, en salmorra i el mètode coreà, per preparar xucrut, pickles i kimchi.

Amb aquesta base ben apresa, els assistents podran desenvolupar les seves pròpies receptes, adaptant els processos a les seves preferències personals, i disposant d’un gran ventall de possibilitats amb la combinació de diferents verdures,  espècies i textures.

Es tracta d’un curs pràctic on tots els assistents prepararan un fermentat que es podran portar a casa.

Què portar: És necessari portar de casa dos pots de vidre de tipus conserva de 300 – 400 grams, una taula de tallar i un ganivet per tallar verdures. T’enviarem les anotacions i receptes en format electrònic una vegada finalitzat el curs. Si prefereixes prendre notes porta una llibreta i un boli.

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Preu: 50 €.

Inscripcions: Atenció: L’edició del 20 d’octubre d’aquest curs està plena, emplena el formulari d’inscripció i t’afegirem a la llista d’espera per al proper cicle que començarà a principis de 2019. Consulta l’apartat de condicions per conèixer tots els detalls.

Formulari d'inscripció al Mòdul 2: Tècniques bàsiques de fermentació de vegetals

Ens posarem en contacte amb tu per confirmar la teva assistència

Mòdul 3: Monogràfic de begudes probiòtiques i cocteleria

Kombutxa, quefir d’aigua i kvass


Les begudes probiòtiques són una manera divertida d’incorporar aliments fermentats a la nostra dieta, i ens permeten substituir als refrescs carbonatats fins hi tot amb còctels i combinats.

En aquest taller pràctic prepararem kombutxa, quefir d’aigua i kvass (fermentat de verdures infusionades), i aprendrem a realitzar una segona fermentació per carbonatar-las.

Acabarem amb algunes idees de combinacions i maridatges interessants.

Què portar: És necessari portar de casa dos pots de vidre de tipus conserva de 300 – 400 grams. T’enviarem les anotacions i receptes en format electrònic una vegada finalitzat el curs. Si prefereixes prendre notes porta una llibreta i un boli.

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Preu: 50 €.

Inscripcions: Emplena el formulari d’inscripció i t’enviarem l’informació per confirmar la teva plaça. Consulta l’apartat de condicions per conèixer tots els detalls.

Formulari d'inscripció al Mòdul 3: Monogràfic de begudes probiòtiques i cocteleria

Ens posarem en contacte amb tu per confirmar la teva assistència

Mòdul 4: Avançat de fermentats vegetals

Salses, pastes i amaniments


En aquest taller pràctic avançat farem un pas mes enllà en la fermentació aprenen a preparar condiments fermentats per marinar, acompanyar, picotejar (dippear) o amanir.

Salses aromàtiques, picants, de tomàquet, ketchup fermentat, pastes d’herbes o pasta d’all, cítrics fermentats, tot és possible amb una mica d’imaginació. En aquest taller pugem un esglaó en l’escala del sabor i t’ensenyem trucs per sorprendre als teus convidats.

Què portar: És necessari portar de casa dos pots de vidre de tipus conserva de 300 – 400 grams, una taula de tallar i un ganivet de tallar verdures. T’enviarem les anotacions i receptes en format electrònic una vegada finalitzat el curs. Si prefereixes prendre notes porta una llibreta i un boli.

* Et recomanem fer el mòdul 2 (tècniques bàsiques de fermentació de vegetals) abans de fer aquest taller.

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Preu: 50 €.

Inscripcions: Emplena el formulari d’inscripció i t’enviarem l’informació per confirmar la teva plaça. Consulta l’apartat de condicions per conèixer tots els detalls.

Formulari d'inscripció al Mòdul 4: Avançat de fermentats vegetals

Ens posarem en contacte amb tu per confirmar la teva assistència

Cicle de tallers complet

¡¡Oferta especial!!


Vols convertir-te en un “pro” de la fermentació de vegetals? Doncs llavors t’animem a apuntar-te als quatre cursos del nostre cicle de tallers: 12 hores de teoria i pràctica que cobreixen tot el que necessites saber per produir tots els fermentats vegetals i begudes probiòtiques que puguis imaginar.

El cicle de tallers complet està compost pels següents mòduls:

 

  • Mòdul 1: Iniciació als aliments fermentats.
  • Mòdul 2: Tècniques bàsiques de fermentació de vegetals
  • Mòdul 3: Monogràfic de begudes probiòtiques i cocteleria
  • Mòdul 4: Avançat de fermentats vegetals

 

Per premiar el teu interès pels nostres cursos t’oferim un descompte del 20% (pagaràs 40 euros menys).

Consulta les condicions de l’oferta a l’apartat de termes de contractació.

Durada: 12 hores en quatre sessions de 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Preu: 160 € (estalviaràs 40 euros).

Inscripcions: Emplena el formulari d’inscripció i t’enviarem l’informació per confirmar la teva plaça. Consulta l’apartat de condicions per conèixer tots els detalls.

Formulari d'inscripció al cicle complet de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques

Ens posarem en contacte amb tu per confirmar la teva assistència

Que t'emportes a casa?

Als tallers pràctics prepararem fermentats que repartirem entre tots els assistents per que tothom pugui  observar el procés de fermentació i finalment degustar-lo a casa teva.

Xucrut de poma i alcaravia

E-book amb les receptes del taller per aplicar tot el que has après amb calma a casa teva. Inclou tota la informació dels tallers perquè no hagis de prendre notes.

Un cop finalitzat el taller et podràs apuntar al nostre grup de facebook Fermentistas Espai & Seny, comunitat per descobrir, preguntar i compartir els teus progressos amb la fermentació, on oferim suport on-line.


Inscripcions i termes de contractació

Com gestionar la teva inscripció

Després d’emplenar el formulari d’inscripció corresponent al curs que vols realitzar, ens posarem en contacte amb tu per confirmar-te la disponibilitat de places i per proporcionar-te un número de compte bancari.

Per confirmar la teva plaça, has de realitzar una transferència per valor del 40% de l’import del curs (20 euros) i enviar-nos el justificant de pagament per correu-e a info@espaiseny.cat. La teva reserva no quedarà confirmada fins que no realitzis aquests dos passos.

T’enviarem un correu per comunicar-te que la teva reserva està confirmada. Si no ho reps posa’t en contacte amb nosaltres escrivint a info@espaiseny.cat o trucant al 692 46 89 52.

La resta de l’import del curs s’abonarà en efectiu el dia del curs.

Oferta especial cicle de tallers complet

Per poder accedir a l’oferta especial del 20% de descompte en el cicle de tallers complet has de realitzar la teva reserva abans del començament del primer dels cursos (Mòdul 1)  i abonar l’import total íntegre per endavant.

En aquesta oferta no s’admeten devolucions, encara que si no pots assistir a algun dels cursos guardarem la teva plaça en el cas que el curs es repeteixi (Nota: Espai & Seny no garanteix la repetició dels mateixos cursos en el futur).

Política de cancel·lacions

Si una vegada confirmada la teva reserva decideixes cancel·lar-la, pots fer-ho escrivint-nos un correu a info@espaiseny.cat. Et retornarem l’import íntegre menys una comissió de 2 euros per despeses de gestió només en el cas que la cancel·lació es produeixi almenys 15 dies abans de la celebració del curs. Si la cancel·lació es produeix amb menys antelació, no reintegrarem cap quantitat, però si ho desitges et guardarem la bestreta per a un curs posterior.

Recorda que si accedeixes a l’oferta del 20% del cicle de tallers complet no s’admeten cancel·lacions ni es reintegrarà cap quantitat.

Altre informació

Tots els preus porten inclòs l’IVA. Si necessites una factura has de comunicar-nos-ho escrivint a info@espaiseny.cat.


Vols contractar un taller al teu espai?

Ens desplacem on vulguis

  • Tots els mòduls es poden fer allà on vulgueu. Si vols organitzar un taller al teu espai contacta amb nosaltres escrivint a info@espaiseny.cat i t’enviarem les condicions.
  • Per al taller d’iniciació només cal una sala amb capacitat per la gent que preveieu, una taula, una pantalla i un projector (en el cas que no disposeu d’aquests estris posar-vos en contacte amb nosaltres).
  • Podeu demanar conjuntament amb el taller d’iniciació la degustació de tapes elaborades amb fermentats vegetals dissenyades per Alf Mota, cuiner i divulgador especialitzat en cuina saludable.
  • Per realitzar un taller avançat, Espai & Seny necessita com a mínim accés a un punt d’aigua (pot estar en una sala contigua).
  • Segons la quantitat de gent i si és exterior o interior es tindrà en compte disposar d’un sistema de megafonia per tal què s’escolti amb facilitat.
  • La sala ha d’estar equipada amb cadires per a tots els assistents.

No et va bé cap data?

Deixa'ns el teu correu i t'avisarem quan les ampliem


Ja tens el e-book gratuït?

 

5 recipients de fermentació que ja tens a casa

Comença a fermentar avui mateix sense haver de comprar res

¡ENVIA'M EL E-BOOK!