Després d’anys fermentant verdures del nostre hort, hem rebut moltes consultes sobre com fermentar a casa i com consumir aquests aliments fermentats. Així que hem decidit compartir tot el que sabem en els cursos de fermentació que realitzem a Espai & Seny. Visita la nostra agenda si vols saber quan són els propers. També pots contactar-nos per organitzar un taller on tu vulguis. Consulta amb nosaltres escrivint a info@espaiseny.cat.

Que expliquem als nostres cursos?

  • Que són els aliments fermentats
  • Quins beneficis aporten
  • Com es mengen
  • Tècniques de fermentació
  • Dubtes freqüents
  • Com crear noves receptes

Aprendràs a fermentar vegetals i produir les teves pròpies begudes probiòtiques.


Crearàs noves receptes amb les verdures i guarniments que més t’agradin.



Escolliràs les matèries primeres i eines adequades per a fer els teus fermentats.


Coneixeràs quines son les condicions de salinitat, temps i temperatura que necessiten.



Provaràs diversos fermentats per a estar més segur quan fermentis sol a casa.


Sabràs quines son les quantitats recomanades i com combinar-los un a un.


Cicle formatiu de fermentats vegetals i begudes probiòtiques

Quatre mòduls temàtics per aprendre a produir deliciosos fermentats a casa

Mòdul 1: Iniciació als aliments fermentats

Perfecte per introduir-te al món dels aliments fermentats


Un curs teòric on s’estableixen les bases necessàries per poder realitzar qualsevol dels tallers avançats i monogràfics. Durant el curs els assistents rebran tota la informació necessària per entendre què són els aliments fermentats i quins són els seus beneficis, i per perdre-li la por a fermentar d’una vegada per sempre.

Després ens detindrem en la fermentació de vegetals, i parlarem de com dur-la a terme de manera segura i fàcil.

Us donarem idees per combinar els fermentats vegetals amb altres aliments en els vostres menús de cada dia, i també de com conservar-los.

Finalment, degustarem diversos fermentats ja preparats, la qual cosa ens ajudarà a familiaritzar-nos amb el seu característic sabor i, en el futur, saber si els nostres processos de fermentació s’han dut a terme correctament.

*Taller recomanat abans de realitzar qualsevol dels mòduls avançats (mòduls 2 a 4).

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Inscripcions: Sol·licita informació i t’avisarem quan s’obrin les inscripcions.

Sol·licita informació

Mòdul 2: Tècniques bàsiques de fermentació de vegetals

Xucrut, pickles i mètode coreà (kimchi)


En aquest taller pràctic utilitzarem els tres mètodes de fermentació de vegetals,  en sec, en salmorra i el mètode coreà, per preparar xucrut, pickles i kimchi.

Amb aquesta base ben apresa, els assistents podran desenvolupar les seves pròpies receptes, adaptant els processos a les seves preferències personals, i disposant d’un gran ventall de possibilitats amb la combinació de diferents verdures,  espècies i textures.

Es tracta d’un curs pràctic on tots els assistents prepararan un fermentat que es podran portar a casa.

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Inscripcions: Sol·licita informació i t’avisarem quan s’obrin les inscripcions.

Sol·licita informació

Mòdul 3: Monogràfic de begudes probiòtiques i cocteleria

Kombutxa, quefir d’aigua i kvass


Les begudes probiòtiques són una manera divertida d’incorporar aliments fermentats a la nostra dieta, i ens permeten substituir als refrescs carbonatats fins hi tot amb còctels i combinats.

En aquest taller pràctic prepararem kombutxa, quefir d’aigua i kvass (fermentat de verdures infusionades), i aprendrem a realitzar una segona fermentació per carbonatar-las.

Acabarem amb algunes idees de combinacions i maridatges interessants.

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Inscripcions: Sol·licita informació i t’avisarem quan s’obrin les inscripcions.

Sol·licita informació

Mòdul 4: Avançat de fermentats vegetals

Salses, pastes i amaniments


En aquest taller pràctic avançat farem un pas mes enllà en la fermentació aprenen a preparar condiments fermentats per marinar, acompanyar, picotejar (dippear) o amanir.

Salses aromàtiques, picants, de tomàquet, ketchup fermentat, pastes d’herbes o pasta d’all, cítrics fermentats, tot és possible amb una mica d’imaginació. En aquest taller pugem un esglaó en l’escala del sabor i t’ensenyem trucs per sorprendre als teus convidats.

* Et recomanem fer el mòdul 2 (tècniques bàsiques de fermentació de vegetals) abans de fer aquest taller.

** PLACES LIMITADES

Durada: 3 hores

Properes dates: Consulta la nostra agenda

Localització: Espai & Seny (Sant Feliu de Buixalleu, Girona).

Inscripcions: Sol·licita informació i t’avisarem quan s’obrin les inscripcions.

Sol·licita informació

Que t'emportes a casa?

Als tallers pràctics prepararem fermentats que repartirem entre tots els assistents per que tothom pugui  observar el procés de fermentació i finalment degustar-lo a casa teva.

Xucrut de poma i alcaravia

E-book amb les receptes del taller per aplicar tot el que has après amb calma a casa teva. Inclou tota la informació dels tallers perquè no hagis de prendre notes.

Un cop finalitzat el taller et podràs apuntar al nostre grup de facebook Fermentistas Espai & Seny, comunitat per descobrir, preguntar i compartir els teus progressos amb la fermentació, on oferim suport on-line.


Vols contractar un taller al teu espai?

Ens desplacem on vulguis

  • Tots els mòduls es poden fer allà on vulgueu. Si vols organitzar un taller al teu espai contacta amb nosaltres escrivint a info@espaiseny.cat i t’enviarem les condicions.
  • Per al taller d’iniciació només cal una sala amb capacitat per la gent que preveieu, una taula, una pantalla i un projector (en el cas que no disposeu d’aquests estris posar-vos en contacte amb nosaltres).
  • Podeu demanar conjuntament amb el taller d’iniciació la degustació de tapes elaborades amb fermentats vegetals dissenyades per Alf Mota, cuiner i divulgador especialitzat en cuina saludable.
  • Per realitzar un taller avançat, Espai & Seny necessita com a mínim accés a un punt d’aigua (pot estar en una sala contigua).
  • Segons la quantitat de gent i si és exterior o interior es tindrà en compte disposar d’un sistema de megafonia per tal què s’escolti amb facilitat.
  • La sala ha d’estar equipada amb cadires per a tots els assistents.

Sol·licita informació sobre el cicle formatiu de fermentació

Ens posarem en contacte amb tu quan s'obrin les inscripcions