Després d’anys fermentant verdures del nostre hort, hem rebut moltes consultes sobre com fermentar a casa i com consumir aquests aliments fermentats. Així que, hem decidit compartir a la web tot el que hem après durant aquest temps. Podeu descobrir-ho al bloc, amb d’articles pràctics i receptes de diversos xefs fetes amb fermentats.

Que expliquem als nostres cursos?

  • Que són els fermentats
  • Quins beneficis aporten
  • Com es mengen
  • Tècniques de fermentació
  • Les begudes probiòtiques
  • Com fer les teves pròpies receptes

Aprendràs a fermentar vegetals i produir les teves pròpies begudes probiòtiques.


Crearàs noves receptes amb les verdures i guarniments que més t’agradin.



Escolliràs les matèries primeres adequades i eines per a fer els teus fermentats.


Coneixeràs quines son les condicions de salinitat, temps i temperatura que necessiten.



Provaràs diversos fermentats per a estar més segur quan fermentis sol a casa.


Sabràs quines son les quantitats recomanades i com combinar-los un a un.


Oferim 4 mòduls sobre la Fermentació de vegetals

Tria la teva opció

Taller d'iniciació

Perfecte per a conèixer el món dels fermentats vegetals


Un taller teòric on s’estableixen les bases necessàries per poder realitzar qualsevol dels tallers avançats i monogràfics. Durant el curs els assistents rebran tota la informació necessària per entendre què és la fermentació de vegetals, per a què serveix i com es duu a terme de forma segura i fàcil.

Parlarem de com combinar els fermentats amb altres aliments, dels seus beneficis per a la salut i de com conservar-los.

Finalment, degustarem diversos fermentats ja preparats, la qual cosa ens ajudarà a familiaritzar-nos amb el seu característic sabor i, en el futur, saber si els nostres processos de fermentació s’han dut a terme correctament.

*Aquest taller ha de ser complert abans de fer qualsevol dels tallers avançats.

Durada : 2 hores

Recomanem: un màxim de 25 persones per poder atendre les peticions i preguntes dels assistents.

Podeu demanar conjuntament amb el taller d’iniciació la degustació de tapes elaborades amb fermentats vegetals dissenyades per Alf Mota, cuiner i divulgador especialitzat en cuina saludable.

Sol·licita informació

Taller avançat de xucrut, pickles i kimchi

Un taller perfecte per a tots els que coneixen el tema però en volen més


En aquest taller pràctic utilitzarem els tres mètodes de fermentació de vegetals,  en sec, en salmorra i el mètode coreà, per preparar xucrut, pickles i kimchi.

Amb aquesta base ben apresa, els assistents podran desenvolupar les seves pròpies receptes, adaptant els processos a les seves preferències personals, i disposant d’un gran ventall de possibilitats amb la combinació de diferents verdures,  espècies i textures.

Durada : 3 hores

Recomanem: un màxim de 15 persones per poder atendre les peticions i preguntes dels assistents.

Sol·licita informació

Taller avançat de begudes probiòtiques

Un taller perfecte per a tots els que coneixen el tema però en volen més


Les begudes probiòtiques són una manera divertida d’incorporar aliments fermentats a la nostra dieta, i ens permeten substituir als refrescs carbonatats fins hi tot amb còctels i combinats.

En aquest taller prepararem kombutxa, quefir d’aigua i kvass (fermentat de verdures infusionades), i aprendrem a realitzar una segona fermentació per carbonatar-las.

Acabarem amb algunes idees de combinacions i maridatges interessants.

Durada : 2 hores

Recomanem: un màxim de 15 persones per poder atendre les peticions i preguntes dels assistents.

Sol·licita informació

Taller avançat de salses i pastes

Un taller perfecte per a tots els que coneixen el tema però en volen més


En aquest taller farem un pas mes enllà en la fermentació aprenen a preparar condiments fermentats per marinar, acompanyar, picotejar (dippear) o amanir.

Salses aromàtiques, salses picants, pastes d’herbes o pasta d’all, tot és possible amb una mica d’imaginació.

Durada : 2 hores

Recomanem: un màxim de 15 persones per poder atendre les peticions i preguntes dels assistents.

Sol·licita informació

Necessitats de l’equip formador

  • El taller d’iniciació es pot fer allà on vulgueu només cal una sala amb capacitat per la gent que preveieu, una taula, una pantalla i un projector, en el cas que no disposeu d’aquests estris posar-vos en contacte amb nosaltres.
  • Per realitzar un taller avançat, Espai & Seny necessita com a mínim una taula àmplia, accés a un punt d’aigua (pot estar en una sala contigua), i un endoll amb allargador. Si es disposa de pantalla o una paret blanca també podem projectar alguns materials i fotografies.
  • Segons la quantitat de gent i si és exterior o interior es tindrà en compte disposar d’un sistema de megafonia per tal què s’escolti amb facilitat. La sala ha d’estar equipada amb cadires per a tots els assistents. Si el grup organitzador desitja oferir un refrigeri durant el descans, haurà de córrer amb l’organització i les despeses d’aquest.

Que t'emportes a casa?

Al taller prepararem xucrut, kimchi i pickles, en repartirem entre tots els assistents per que tothom pugui  observar el procés de fermentació i finalment degustar-lo a casa teva.

Xucrut de poma i alcaravia

Ebook amb  les receptes del taller per aplicar tot el que has après amb calma a casa teva. Inclou receptes dels nostres xefs i col·laboradors per que tinguis tota la informació per preparar el teus plats amb fermentats.

Un cop finalitzat el taller et podràs apuntar al nostre grup de facebook: Fermentistes Espai & Seny, comunitat per descobrir, preguntar i compartir els teus progressos en la fermentació de vegetals i, on oferim suport on-line.


Demana'ns informació sobre els cursos i tallers

Tria la opció de taller que vulguis i ens posarem en contacte amb tu

Taller d'iniciacióTaller avançat de xucrut, pickles i kimchiTaller avançat de begudes probiòtiquesTaller avançat de salses i pastes