Taller amb Nerea Zorokiain de l’Instituto Macrobiótico Nishime
Autora del llibre Fermentación, crea recetas saludables, sencillas y transformadoras.

Data: 17 de febrer de 2019
Sessió de matí: De 10:00 a 14:00 (4 hores) ESGOTAT
Sessió de tarda: De 16:30 a 20:30 (4 hores) INSCRIPCIONS OBERTES


Aprén a fer a casa fermentats tradicionals asiàtics a base d’arròs i llegums de la mà de Nerea Zorokiain, professora de macrobiòtica en l’Instituto Macrobiótico Nishime a Pamplona, fermentista consolidada, i autora del meravellós llibre Fermentació.

Nerea ens ensenyarà a fer quatre dels fermentats més emblemàtics a base de cereals i llegums: koji, miso, natto i tempeh.

Si fermentar verdures ja no t’intimida, prepara’t per a enfrontar-te al següent repte en la teva aventura amb la fermentació elaborant varietats asiàtiques on regnen el Aspergillus oryzae (koji i miso), el Bacillus subtilis (natto) i el Rhizopus oligosporus (tempeh). 

Aquests microorganismes, absolutament diferents a les lactobacterias que trobem en els fermentats vegetals, produeixen tota una sèrie de substàncies beneficioses diferents i introdueixen biodiversitat microbiana en la nostra dieta i en el nostre aparell digestiu.

La fermentació dels cereals i els llegums ens permet extreure tots els seus nutrients al mateix temps que neutralitzem algunes substàncies perjudicials que contenen, com els fitats. La fermentació també facilita la digestió dels llegums i especialment de la soia, les complexes proteïnes de la qual no podem assimilar fàcilment i que la fermentació posa a la nostra disposició per a poder aprofitar-les. Perquè no ets sol el que menges, ets el que menges i digereixes!

El curs dura quatre hores i en ell Nerea ens donarà les bases teòriques necessàries per a entendre els processos de preparació d’aquests quatre fermentats. Després passarem a posar en pràctica aquests conceptes.

Es lliurarà un ampli dossier amb explicacions de l’elaboració dels fermentats esmentats i s’elaborarà de forma pràctica cadascun d’ells.

 

A qui va dirigit?

  • T’agrada fermentar i vols introduir-te en noves fermentacions
  • Has trobat dificultats en l’elaboració dels fermentats
  • Vols aprendre noves i sorprenents receptes saludables
  • Sols utilitzar de forma habitual miso, i uns altres fermentats japonesos i vols aprendre a preparar-los a casa teva de forma senzilla

Què aprendré?

  • Quins són els beneficis del consum d’aquests fermentats
  • Com cuidar i millorar el funcionament del teu sistema digestiu
  • Com preparar aquests fermentats de forma tradicional

Sobre la formadora

Nerea Zorokiain de l'Instituto Macrobiótico Nishime

Professora i coach de macrobiòtica

Nerea és professora i coach en Macrobiòtica, experta en fermentació i autora del llibre Fermentación, crea recetas saludables, sencillas y transformadoras. És professora en la Universitat pública de Navarra, en l’Institut Macrobiòtic de Portugal i en l’Instituto Nishime a Pamplona, on també és consultora i del qual és cofundadora. Col·labora en un programa setmanal en EITB. Imparteix conferències, xerrades i showcooking a nivell nacional i internacional.

Sobre l'organitzador

Espai & Seny

Menja bé, menja local

Espai & Seny és un projecte situat en el Baix Montseny (Girona). Ens dediquem a la recerca d’alternatives agroalimentàries sostenibles. Produïm fermentats vegetals i ous de pastura, i impartim cursos sobre fermentació i altres temes relacionats amb la sobirania alimentària.

Lloc de celebració

Fermentacions tradicionals asiàtiques

Koji, miso, natto, tempeh


Aprén a fer a casa fermentats tradicionals asiàtics a base d’arròs i llegums de la mà de Nerea Zorokiain, professora de macrobiòtica en l’Instituto Macrobiótico Nishime a Pamplona, fermentista consolidada, i autora del meravellós llibre Fermentación.

Nerea ens ensenyarà a fer quatre dels fermentats més emblemàtics a base de cereals i llegums: koji, miso, natto i tempeh.

Què portar: En aquest curs no és necessari portar cap tipus de material, t’enviarem les anotacions en format electrònic una vegada finalitzat el curs. Si prefereixes prendre notes porta una llibreta i un boli.

** PLACES LIMITADES

Sessió de matí: De 10:00 a 14:00 (4 hores) ESGOTAT

Sessió de tarda: De 16:30 a 20:30 (4 hores) INSCRIPCIONS OBERTES

Dates: 17 de febrer de 2019

Localització: Centre Cultural La Clau (Sant Celoni, Barcelona).

Preu: 60 €.

Inscripcions: Emplena el formulari d’inscripció i t’enviarem l’informació per confirmar la teva plaça. Consulta l’apartat de condicions per conèixer tots els detalls.

Formulari d'inscripció al curs Fermentacions tradicionals asiàtiques

Ens posarem en contacte amb tu per confirmar la teva assistència

Inscripcions i termes de contractació

Com gestionar la teva inscripció

Després d’emplenar el formulari d’inscripció ens posarem en contacte amb tu per confirmar-te la disponibilitat de places i per proporcionar-te un número de compte bancari.

Per confirmar la teva plaça, has de realitzar una transferència per valor 20 euros i enviar-nos el justificant de pagament per correu-e a info@espaiseny.cat. La teva reserva no quedarà confirmada fins que no realitzis aquests dos passos.

T’enviarem un correu per comunicar-te que la teva reserva està confirmada. Si no ho reps posa’t en contacte amb nosaltres escrivint a info@espaiseny.cat o trucant al 692 46 89 52.

La resta de l’import del curs s’abonarà en efectiu el dia del curs.

Política de cancel·lacions

Si una vegada confirmada la teva reserva decideixes cancel·lar-la, pots fer-ho escrivint-nos un correu a info@espaiseny.cat. Et retornarem l’import íntegre menys una comissió de 2 euros per despeses de gestió només en el cas que la cancel·lació es produeixi almenys 15 dies abans de la celebració del curs. Si la cancel·lació es produeix amb menys antelació, no reintegrarem cap quantitat.

Altre informació

Tots els preus porten inclòs l’IVA. Si necessites una factura has de comunicar-nos-ho escrivint a info@espaiseny.cat.


Propers esdeveniments

març
16
ds.
Curs: Iniciació als aliments fermentats @ Espai & Seny
març 16 @ 10:00 – 13:30

Aquest curs teòric es el primer mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny. En ell s’estableixen les bases necessàries per poder realitzar qualsevol dels altres tallers pràctics, avançats i monogràfics.

 

– Durant el curs els assistents rebran tota la informació necessària per entendre què són els aliments fermentats i quins són els seus beneficis, i per perdre-li la por a fermentar d’una vegada per sempre.

– Després ens detindrem en la fermentació de vegetals, i parlarem de com dur-la a terme de manera segura i fàcil.

– Us donarem idees per combinar els fermentats vegetals amb altres aliments en els vostres menús de cada dia, i també de com conservar-los.

– Finalment, degustarem diversos fermentats ja preparats, la qual cosa ens ajudarà a familiaritzar-nos amb el seu característic sabor i, en el futur, saber si els nostres processos de fermentació s’han dut a terme correctament.

 

*Taller recomanat abans de realitzar qualsevol dels mòduls avançats (mòduls 2 a 4).

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

abr.
6
ds.
Taller: tècniques bàsiques de fermentació de vegetals @ Espai & Seny
abr. 6 @ 10:00 – 13:30

Aquest taller práctic es el segon mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny. En ell utilitzarem els tres mètodes de fermentació de vegetals,  en sec, en salmorra i el mètode coreà, per preparar xucrut, pickles i kimchi.

Amb aquesta base ben apresa, els assistents podran desenvolupar les seves pròpies receptes, adaptant els processos a les seves preferències personals, i disposant d’un gran ventall de possibilitats amb la combinació de diferents verdures,  espècies i textures.

Es tracta d’un curs pràctic on tots els assistents prepararan un fermentat que es podran portar a casa.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

maig
18
ds.
Monogràfic: Begudes probiòtiques i cocteleria @ Espai & Seny
maig 18 @ 10:00 – 13:30

Aquest monogràfic es el tercer mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny.

Les begudes probiòtiques són una manera divertida d’incorporar aliments fermentats a la nostra dieta, i ens permeten substituir als refrescs carbonatats fins hi tot amb còctels i combinats.

En aquest taller pràctic prepararem kombutxa, quefir d’aigua i kvass (fermentat de verdures infusionades), i aprendrem a realitzar una segona fermentació per carbonatar-las.

Acabarem amb algunes idees de combinacions i maridatges interessants.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

juny
15
ds.
Taller: Avançat de fermentats vegetals @ Espai & Seny
juny 15 @ 10:00 – 13:30

Aquest taller es el quart mòdul del cicle de tallers de fermentats vegetals i begudes probiòtiques Espai & Seny.

En aquest taller pràctic avançat farem un pas mes enllà en la fermentació aprenen a preparar condiments fermentats per marinar, acompanyar, picotejar (dippear) o amanir.

Salses aromàtiques, picants, de tomàquet, ketchup fermentat, pastes d’herbes o pasta d’all, cítrics fermentats, tot és possible amb una mica d’imaginació. En aquest taller pugem un esglaó en l’escala del sabor i t’ensenyem trucs per sorprendre a casa o en el teu restaurant.

* Et recomanem fer el mòdul 2 (tècniques bàsiques de fermentació de vegetals) abans de fer aquest taller.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

Ja tens el e-book gratuït?

 

5 recipients de fermentació que ja tens a casa

Comença a fermentar avui mateix sense haver de comprar res

¡ENVIA'M EL E-BOOK!