Un lliurament al mes, al Baix Montseny, per abastir el teu rebost de productes locals d’alta densitat nutritiva provinents de projectes propers i de confiança, on l’èmfasi és cuidar de la terra, dels productors i dels consumidors.

Vols apuntar-te al grup?

Col·laborem amb aquests productors

Carn ecològica de vedella 100% pastura

de La Font Sostenible (Lluçà), saludable i respectuosa amb els animals i el medi ambient

Pollastre i ànec de pastura frescs i en conserva

de Planeses (Sant Ferriol), aus alimentades amb pastura fresca i gra ecològic sense soia

Grup de consum Espai & Seny: Pujol-Orra

Làctics ecològics de llet de vaca

de Formatges del Pujol-Orra (Les Llosses), com els d'abans de vaques que pasturen cada dia

Fermentats vegetals sense pasteuritzar

d'Espai & Seny (Gaserans), verdures probiòtiques delicioses preparades de manera tradicional

Ous de gallines de pastura

d'Espai & Seny (Gaserans), gallines criades en llibertat i alimentades amb pastura fresca i gra

Grup de consum Espai & Seny: Cal Vermell

Mel de transhumància

de Cal Vermell (Sant Feliu de Buixalleu), provinent de diversos paratges naturals i que no se sotmet a cap tractament tèrmic a sobre dels 40 graus

Kombutxa ecològica

de Vitae Kombucha (Pineda de Mar), un refresc viu, 100% natural, i una reconeguda beguda probiòtica d’elaboració artesanal que es consumeix arreu del món

Vins ecològics

de Mas Estela (La selva de mar), vins amb certificat ecològic del Cap de Creus, conreats seguint principis biodinàmics

Grup de consum: Crema Calèndula reduïda

Cosmètics naturals

de l'Arbre i la pruna (Sant Feliu de Buixalleu), cosmètica natural i salut integral, amb productes ecològics

Tens dubtes sobre el grup de consum?

És una iniciativa desenvolupada per Espai & Seny per fomentar el consum local d’aliments d’origen agró-ecològic i d’alt valor nutricional al Baix Montseny (Girona).

La seva creació es fonamenta en dos necessitats:

1) La producció d’aliments és un sector d’importància bàsica per al benestar social i econòmic de les persones, que en les últimes dècades ha experimentat una forta tendència cap a la globalització i industrialització, amb el consegüent abandó dels espais i oficis rurals tradicionals, la pèrdua de sobirania alimentària, la dependència dels combustibles fòssils, l’empitjorament del benestar animal i la degradació del medi ambient.

2) La industrialització de la producció d’aliments per pròpia necessitat es basa en la utilització de metodologies agràries i ramaderes que degraden la qualitat nutricional dels aliments: La fertilització amb substàncies químiques derivades del petroli, la pèrdua de matèria orgànica en els sòls, l’alimentació del bestiar basada gairebé exclusivament en soia i blat de moro transgènics, l’estabulació contínua dels animals que els priva de llibertat de moviments i de l’exposició al sol, l’abandó de les pràctiques de rotació tradicionals de pastures i cereals, l’abús dels monocultius, la pasteurització, homogeneïtzació, irradiació i altres tractaments industrials agressius necessaris per la seva conservació, la collita abans d’hora, l’emmagatzematge durant períodes perllongats i el processament industrial dels aliments. Totes aquestes pràctiques disminueixen el valor nutricional (contingut de vitamines, minerals, enzims, probiòtics, àcids grassos i altres substàncies) dels aliments o fins i tot en aquests processos  es produeixen substàncies tòxiques en els mateixos.

Davant aquesta situació creiem que és necessari reconectar-nos amb la producció d’aliments, recuperant la sobirania alimentària mitjançant el recolzament dels petits productors locals que cuiden de la terra i que necessiten la nostra col·laboració a través del consum responsable d’aliments. Aquests son el motius de posar en marxa el grup de consum proveint a totes aquelles persones que comparteixin la nostra preocupació i desitgin una alimentació mes sana, sostenible i nutricional-ment més adequada.

No som els únics que pensem en aquesta línia, i afortunadament existeixen moltes iniciatives similars en el nostre entorn. El que ens diferencia d’altres grups de consum és que hem decidit assumir totes les feines de gestió i no demanar compromisos de compra als nostres usuaris. Esperem d’aquesta manera superar alguns obstacles als quals s’enfronten iniciatives de caràcter més cooperatiu.

Triem a tots els proveïdors del grup de consum amb la màxima cura, assegurant-nos a través de visites i contacte continuat que treballen amb el màxim respecte cap al medi ambient, els animals i les persones.

  • Ramaderia a pastura: Tots els ramaders amb els quals treballem (inclosos nosaltres en la nostra granja de gallines) practiquen sistemes de producció basats en el maneig dels animals sobre prades. La vida a l’aire lliure sobre pastures proporciona el màxim benestar als animals i al mateix temps proporciona aliments molt beneficiosos per a la salut, amb menys grassa, més vitamines, més antioxidants i més àcids grassos omega 3.

Per més informació sobre els beneficis de la carn de pastura, visita www.lacarnedepasto.com.

  • Sistemes de producció afins a la producció ecològica: Encara que no exigim la certificació ecològica, sí exigim que els productors del grup de consum utilitzin els mateixos estàndards de producció que els de l’agricultura ecològica. Això inclou l’eliminació de pinsos o productes transgènics, herbicides i pesticides i la incorporació de practiques de maneig sostenibles amb el medi.
  • Mínim processament: En el cas d’aliments processats com la mel, els làctics, els torrons o les conserves, evitem els additius i en el cas de mel i làctics minimitzem o eliminem els tractaments tèrmics.
  • Aliments vius: Potenciem la reincorporació d’aliments vius sense pasteuritzar, com els fermentats vegetals i la kombucha, amb enormes beneficis digestius i immunitaris.

El grup de consum és una associació de consumidors, sense quotes, compromís de compra ni comandes mínimes.

El grup realitza un lliurament mensual, el segon divendres de cada mes. Les comandes es realitzen telemàticament a la nostra botiga online una setmana abans del repartiment, i avisem per correu a tots els usuaris cada vegada que s’obre una de nova.

El funcionament de la botiga és similar al de qualsevol botiga on-line, amb l’excepció que els pagaments es realitzen en efectiu en fer la recollida de la comanda.

Els usuaris recullen la seva comanda a Espai & Seny el dia del repartiment a partir del migdia fins a les 20h de la tarda. Intentem sempre acomodar els teus horaris de la millor manera possible. Consulta amb nosaltres si aquest horari no et va bé.

Repartiment a domicili: Si vius a Hostalric, Riells, Gualba, Breda, Sant Celoni o Santa Maria de Palautordera, pots optar per rebre la teva comanda a casa sense cap càrrec el mateix dia de repartiment entre les 18h i les 20:30h aproximadament.

Formar part del grup de consum de Espai & Seny és tan fàcil com donar-se d’alta a través del formulari corresponent i clicar la casella d’acceptació de les condicions.

Després de de rebre la teva petició t’enviarem una contrasenya amb la qual podràs accedir a la botiga online només disponible per als membres del grup.

Com comprar al grup de consum?

Reps un correu


Avisant-te que ja pots realitzar la teva comanda

Trïes els productes


Omple la teva cistella i finalitza la comanda 

Vens a buscar-la


Al Baix Montseny t'ho portem a casa sense cost

Apunta't al grup de consum