Una recepta estiuenca i picant que recorda els sabors de la millor cuina mexicana, acompanya-la amb una cervesa ben freda.
Preparació
Barrejar la farina d’arepas amb l’aigua i un polsim de sal a poc a poc, fins a formar una massa que es pugui treballar amb les mans.
Fer petites boletes (de la mida d’una cullera de postre) i aplanar.
Passar per la planxa pinzellada amb oli d’oliva, a foc fluix 3 minuts per banda, fins que agafi coloret. Reservar les arepas.
Preparació de la pasta de mongetes
Batre les mongetes amb les 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, ½ cullereta de postres de sal marina, el comí i el líquid de kvass de remolatxa, que li donarà el color rosa viu.
Afegir una mica més d’aigua si cal, fins a fer una crema consistent.
Rectificar de sal i comí al gust.
Com muntar les arepas
Sobre les arepas es posa una cullerada sopera de l’hummus de mongetes i una altra del xucrut d’orenga i comí, es decora amb un polsim d’ají sec i picat.
Es millor servir les arepas acabades de fer quant encara no s’han refredat del tot.
Alf Mota de MacroSeny
Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica
Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències. Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.
info@macroseny.com | Linkedin | Facebook | Instagram | Twitter