Arepas amb hummus de mongetes vermelles i xucrut d'orenga i comí

Dificultat

Facil

T. Preparació

30 m

T. Fermentació

0

Quantitat produida

4 racions

Ingredients

  • 120 gr de farina d’arepas (farina de blat de moro pre cuinada)
  • 120 ml d’aigua
  • Sal marina
  • ½ ceba tallada en juliana
  • 200 gr de mongetes vermelles cuites
  • Oli d’oliva
  • 60 ml de kvass de remolatxa
  • Mitja cullereta de comí
  • Xucrut d’orenga i comí
  • Ají sec i picat (opcional)

Preparació

Una recepta estiuenca i picant que recorda els sabors de la millor cuina mexicana, acompanya-la amb una cervesa ben freda.

Preparació

Barrejar la farina d’arepas amb l’aigua i un polsim de sal a poc a poc, fins a formar una massa que es pugui treballar amb les mans.

Fer petites boletes (de la mida d’una cullera de postre) i aplanar.

Passar per la planxa pinzellada amb oli d’oliva, a foc fluix 3 minuts per banda, fins que agafi coloret. Reservar les arepas.

Preparació de la pasta de mongetes

Batre les mongetes amb les 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, ½ cullereta de postres de sal marina, el comí i el líquid de kvass de remolatxa, que li donarà el color rosa viu.

Afegir una mica més d’aigua si cal, fins a fer una crema consistent.

Rectificar de sal i comí al gust.

Com muntar les arepas

Sobre les arepas es posa una cullerada sopera de l’hummus de mongetes i una altra del xucrut d’orenga i comí, es decora amb un polsim d’ají sec i picat.

Es millor servir les arepas acabades de fer quant encara no s’han refredat del tot.

Alf Mota de MacroSeny

Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica

Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències.  Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.

 info@macroseny.com |  Linkedin |  Facebook |  Instagram |  Twitter

T'ha agradat? Comparteix-la amb els teus

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Altres receptes

Receptes de fermentats

Salsa Harissa amb plantes silvestres

Netejar els bitxos, el dent de lleó i els pebrots i posar a escórrer. Picar les llavors de coriandre i …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Culleradas de patata & Kimchi amb germinats de llombarda i remolatxa

Una mossegada plena de sabor i salut. La dolçor de la patata amb l’àcid i picant del kimchi i els …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Pastrami o Pastrama

M’agrada mirar al Pastrami com a exemple de conservació. El que en va moure al principi en el món de …

Llegeix la recepta