Arepas amb hummus de mongetes vermelles i xucrut d'orenga i comí

Dificultat

Facil

T. Preparació

30 m

T. Fermentació

0

Quantitat produida

4 racions

Ingredients

  • 120 gr de farina d’arepas (farina de blat de moro pre cuinada)
  • 120 ml d’aigua
  • Sal marina
  • ½ ceba tallada en juliana
  • 200 gr de mongetes vermelles cuites
  • Oli d’oliva
  • 60 ml de kvass de remolatxa
  • Mitja cullereta de comí
  • Xucrut d’orenga i comí
  • Ají sec i picat (opcional)

Preparació

Una recepta estiuenca i picant que recorda els sabors de la millor cuina mexicana, acompanya-la amb una cervesa ben freda.

Preparació

Barrejar la farina d’arepas amb l’aigua i un polsim de sal a poc a poc, fins a formar una massa que es pugui treballar amb les mans.

Fer petites boletes (de la mida d’una cullera de postre) i aplanar.

Passar per la planxa pinzellada amb oli d’oliva, a foc fluix 3 minuts per banda, fins que agafi coloret. Reservar les arepas.

Preparació de la pasta de mongetes

Batre les mongetes amb les 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, ½ cullereta de postres de sal marina, el comí i el líquid de kvass de remolatxa, que li donarà el color rosa viu.

Afegir una mica més d’aigua si cal, fins a fer una crema consistent.

Rectificar de sal i comí al gust.

Com muntar les arepas

Sobre les arepas es posa una cullerada sopera de l’hummus de mongetes i una altra del xucrut d’orenga i comí, es decora amb un polsim d’ají sec i picat.

Es millor servir les arepas acabades de fer quant encara no s’han refredat del tot.

Alf Mota de MacroSeny

Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica

Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències.  Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.

 info@macroseny.com |  Linkedin |  Facebook |  Instagram |  Twitter

T'ha agradat? Comparteix-la amb els teus

Facebook
Email
WhatsApp

Altres receptes

Receptes de fermentats

Salsa Harissa amb plantes silvestres

Netejar els bitxos, el dent de lleó i els pebrots i posar a escórrer. Picar les llavors de coriandre i …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Culleradas de patata & Kimchi amb germinats de llombarda i remolatxa

Una mossegada plena de sabor i salut. La dolçor de la patata amb l’àcid i picant del kimchi i els …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Pastrami o Pastrama

M’agrada mirar al Pastrami com a exemple de conservació. El que en va moure al principi en el món de …

Llegeix la recepta
Obir per WhatsApp
Necessites ajuda?
Hola!, Hem incorporat el xat des de l'aplicació WhatsApp per fer més senzill qualsevol dubte referent a la botiga, com fermentem o com comprar. No dubtis en preguntar!