Preparació

Arepas amb hummus de mongetes vermelles i xucrut d’orenga i comí

Barrejar la farina d’arepas amb l’aigua i un polsim de sal a poc a poc, fins a formar una massa que es pugui treballar amb les mans. Fer petites boletes (de la mida de una cullerada sopera) i aplanar. Passar per la planxa pincellada amb oli d’oliva, uns 5 minuts per ambes bandes. Reservar les arepas.

Batre les mongetes amb el comí, 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, ½ cullereta de postres de sal marina, el comí i el liquid d’un fermentat de remolatxa, que li dona el color rosa viu. Afegir una mica més d’aigua si cal, fins a fer una crema consistent. Rectificar de sal i comí al gust.

Sobre les arepas es posa una cullerada sopera del hummus de mongetes i un altre del xucrut d’orenga i comí, es decora amb un polsim d’ají sec i picat.

Recptes Espai & Seny: Arepas amb hummus de mongetes vermelles i xucrut d'orenga i comí

Alf Mota de MacroSeny

Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica

Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències.  Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.


Ens ajudes a compartir aquest contingut?