El maki tradicional podríem dir que és un entrepà d’arròs i peix, una manera molt enginyosa d’emportar-se el menjar a la feina.
Però amb el temps els maquis s’han convertit en una recepta popular amb multitud de variants. Ni ha de peix, de marisc, de verdures. Perquè no fer-ne un amb fermentats?
Hem demanat a l’Alf Mota el nostre cuiner de referència que ens prepares una recepta per poder fer un maqui amb fermentats, i aquest és el resultat. Esperem que us agradi
Preparació
- Bulliu l’arròs, que no quedi sec. I deixeu-lo refredar
- Escalfeu molt lleugerament la fulla d’alga nori a damunt del foc amb moviments ràpids per tal que marxi bé la humitat però que no es cremi.
- Cobreix la fulla de nori amb una capa d’arròs amb ajuda d’una cullera i col·loca a un costat una fila de remolatxa, daikon i alvocat.
- Amb una estoreta de bambú per sushi, enrotllar el maki. Fes servir una mica d’aigua perquè l’alga nori s’enganxi un cop enrrollada.
- Tallar els maki amb un ganivet humit perquè no s’enganxi.
- Servir amb una bona salsa de soja i una mica de wasabi i gingebre fermentat.
Alf Mota de MacroSeny
Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica
Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències. Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.
info@macroseny.com | Linkedin | Facebook | Instagram | Twitter