Maki de remolatxa i rave daikon

Dificultat

Facil

T. Preparació

30 m

T. Fermentació

0

Quantitat produida

4 racions

Ingredients

  • 300 grs d’arròs
  • Un alvocat
  • Kimchi de remolatxa i rave daikon
  • 4 fulles de alga nori

Preparació

El maki tradicional podríem dir que és un entrepà d’arròs i peix, una manera molt enginyosa d’emportar-se el menjar a la feina.

Però amb el temps els maquis s’han convertit en una recepta popular amb multitud de variants. Ni ha de peix, de marisc, de verdures. Perquè no fer-ne un amb fermentats?
Hem demanat a l’Alf Mota el nostre cuiner de referència que ens prepares una recepta per poder fer un maqui amb fermentats, i aquest és el resultat. Esperem que us agradi

Preparació

  1. Bulliu l’arròs, que no quedi sec. I deixeu-lo refredar
  2. Escalfeu molt lleugerament la fulla d’alga nori a damunt del foc amb moviments ràpids per tal que marxi bé la humitat però que no es cremi.
  3. Cobreix la fulla de nori amb una capa d’arròs amb ajuda d’una cullera i col·loca a un costat una fila de remolatxa, daikon i alvocat.
  4. Amb una estoreta de bambú per sushi, enrotllar el maki. Fes servir una mica d’aigua perquè l’alga nori s’enganxi un cop enrrollada.
  5. Tallar els maki amb un ganivet humit perquè no s’enganxi.
  6. Servir amb una bona salsa de soja i una mica de wasabi i gingebre fermentat.

Alf Mota de MacroSeny

Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica

Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències.  Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.

 info@macroseny.com |  Linkedin |  Facebook |  Instagram |  Twitter

T'ha agradat? Comparteix-la amb els teus

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Altres receptes

Receptes de fermentats

Salsa Harissa amb plantes silvestres

Netejar els bitxos, el dent de lleó i els pebrots i posar a escórrer. Picar les llavors de coriandre i …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Culleradas de patata & Kimchi amb germinats de llombarda i remolatxa

Una mossegada plena de sabor i salut. La dolçor de la patata amb l’àcid i picant del kimchi i els …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Pastrami o Pastrama

M’agrada mirar al Pastrami com a exemple de conservació. El que en va moure al principi en el món de …

Llegeix la recepta
Obir per WhatsApp
Necessites ajuda?
Hola!, Hem incorporat el xat des de l'aplicació WhatsApp per fer més senzill qualsevol dubte referent a la botiga, com fermentem o com comprar. No dubtis en preguntar!