Autors: Mireia Anglada (recepta i tècnica) i Alf Mota de MacroSeny (cuina i fotos)

Dificultat: mitjana

Temps de preparació: 15 minuts

Racions: 1-2 ous per persona


Ingredients:

  • Ous de pastura
  • Oli d’oliva
  • Sal marina
  • Mescla de pebres en gra
  • 1 dent d’all negre trossejat

Ingredients opcionals:
(Totes aquestes opcions, menys el formatge, han de tallar-se petites i saltejar-se en oli prèviament a la cocció de l’ou).

  • Bolets
  • Tòfona
  • Alls tendres
  • Gambes
  • Formatge rallat

El més humil dels aliments portat a les altures de l’art culinari per dos mestres de la cuina saludable, Mireia Anglada i Alf Mota. Un duet tan harmoniós com el resultat d’aquesta recepta d’ous de pastura modelats.

Recomanacions dels Eco Xefs sobre el consum d'ous

La clau per menjar ous de forma saludable està en la forma en la qual es cuinen i en la moderació. La clara ha d’estar quallada i la gemma líquida. I per descomptat, que siguin ous de pastura!

Evita els ous fregits amb la gemma coagulada, cuits amb la gemma dura i les truites o regirats on no hi hagi control sobre la temperatura de cocció.

Per coure un ou de manera que la gemma quedi líquida, s’ha de submergir sencer en aigua bullint i cuinar durant just 6 minuts. Retirar de l’aigua calenta i refredar-ho de seguida en aigua freda. Pelar l’ou i punxar-ho amb la punta del ganivet de manera que s’aboqui la gemma líquida i no se segueixi coent amb la calor residual.

En les truites s’ha de procurar que no quedin massa quallats.

Als ous regirats se’ls pot afegir una mica de nata, a mitja cocció, per evitar la coagulació de la gemma i per que quedi mes cremós. La clara sí que ha d’estar cuita i ben coagulada, d’aquesta manera s’assimilen bé les proteïnes de l’ou.

Per preparar uns ous al plat, en una cassola apta per anar al forn, col·locar un llit de verdures prèviament saltejades i separar la clara de la gemma. Portar al forn, entre 160° i 175°, amb la clara per sobre de les verdures i cuinar fins que la clara estigui quallada. Apagar el forn i afegir la gemma amb un polsim de sal, pebre fumat o pebres mòlts al gust. Tornar a col·locar en el forn i cuinar amb la calor residual durant uns 4 minuts i ja està llest per servir.

Recepta d'ous de pastura moldejats

  1. Preparar un recipient alt amb aigua.
  2. Portar a ebullició l’aigua.
  3. Folrar un recipient, tipus tassa de cafè o bol petit, amb paper film, trencar l’ou sobre ell, i condimentar-ho amb sal, pebre, trossets d’all negre i una mica d’oli.
  4. Tancar el paper film amb fil de bramant.
  5. Afegir-ho a l’aigua i coure.
  6. Retirar quan la clara estigui cuita i la gemma semilíquida (aproximadament 3 minuts).
  7. Acabada la cocció, treure de l’aigua i obrir delicadament el paper. Retirar l’ou.
ous de pastura

Servir sobre amanida verda de temporada (enciam, rúcula, canonges, germinats, tàperes, etc.).

ous de pastura

Mireia Anglada de www.mireiaanglada.com

Xef d'alta gastronomia experta en nutrició

Xef d’alta gastronomia i membre de Eco xef Espanya. Sóc cuinera de professió, experta en nutrició, formada en medicina xinesa, naturopatia i en alimentació natural i energètica. Des dels inicis de l’alta gastronomia en aquest país, he treballat amb els millors cuiners del món com a formadora en tècniques d’avantguarda. Els meus coneixements i experiència m’han portat avui a combinar l’alta cuina amb l’alimentació saludable per promoure la salut a través dels hàbits alimentaris.

Alf Mota de MacroSeny

Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica

Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències.  Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.


Ens ajudes a compartir aquest contingut?


Ja tens el e-book gratuït?

 

5 recipients de fermentació que ja tens a casa

Comença a fermentar avui mateix sense haver de comprar res

¡ENVIA'M EL E-BOOK!

Vols apendre a fermentar?

 

Visita la nostra pàgina de cursos

4 mòduls temàtics per començar des de zero o perfeccionar el que ja saps

MÉS INFORMACIÓ