Pasta de sardines amb pastanaga i ceba fermentada sobre fulles d'endívia

Dificultat

Senzilla

T. Preparació

15 minuts

T. Fermentació

No aplicable

Quantitat produida

4 racions

Ingredients

  • 100 gr de sardines en conserva d’oli d’oliva
  • pastanagues
  • 1-2 cullerades soperes de suc de llimona
  • Oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de ceba fermentada
  • 1 cullerada sopera de julivert fresc picat
  • Pebre negre recentment mòlt, al gust
  • Endívies

Preparació

Una recepta fresca i saborosa ideal per menjar com entrant en els teus àpats o bé per preparar una tapa per picar en un entorn festiu.

Preparació

Ratllar les pastanagues sense pell i barrejar amb el suc de llimona perquè no s’oxidin.

Xafar amb una forquilla les sardines, fins a obtenir una pasta homogènia. Barrejar amb la pastanaga, la ceba fermentada i el julivert.

Farcir les fulles de les endívies amb la pasta de sardines com base, per sobre amanir amb una mica d’oli d’oliva i el pebre negre. Si es deixa la pasta de sardines amb la ceba fermentada a la nevera d’un dia a l’altre, encara queda més bona de sabor.

Alf Mota de MacroSeny

Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica

Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències.  Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.

 info@macroseny.com |  Linkedin |  Facebook |  Instagram |  Twitter

T'ha agradat? Comparteix-la amb els teus

Facebook
Email
WhatsApp

Altres receptes

Receptes de fermentats

Salsa Harissa amb plantes silvestres

Netejar els bitxos, el dent de lleó i els pebrots i posar a escórrer. Picar les llavors de coriandre i …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Culleradas de patata & Kimchi amb germinats de llombarda i remolatxa

Una mossegada plena de sabor i salut. La dolçor de la patata amb l’àcid i picant del kimchi i els …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Pastrami o Pastrama

M’agrada mirar al Pastrami com a exemple de conservació. El que en va moure al principi en el món de …

Llegeix la recepta
Obir per WhatsApp
Necessites ajuda?
Hola!, Hem incorporat el xat des de l'aplicació WhatsApp per fer més senzill qualsevol dubte referent a la botiga, com fermentem o com comprar. No dubtis en preguntar!