Pasta de sardines amb pastanaga i ceba fermentada sobre fulles d'endívia

Dificultat

Senzilla

T. Preparació

15 minuts

T. Fermentació

No aplicable

Quantitat produida

4 racions

Ingredients

  • 100 gr de sardines en conserva d’oli d’oliva
  • pastanagues
  • 1-2 cullerades soperes de suc de llimona
  • Oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de ceba fermentada
  • 1 cullerada sopera de julivert fresc picat
  • Pebre negre recentment mòlt, al gust
  • Endívies

Preparació

Una recepta fresca i saborosa ideal per menjar com entrant en els teus àpats o bé per preparar una tapa per picar en un entorn festiu.

Preparació

Ratllar les pastanagues sense pell i barrejar amb el suc de llimona perquè no s’oxidin.

Xafar amb una forquilla les sardines, fins a obtenir una pasta homogènia. Barrejar amb la pastanaga, la ceba fermentada i el julivert.

Farcir les fulles de les endívies amb la pasta de sardines com base, per sobre amanir amb una mica d’oli d’oliva i el pebre negre. Si es deixa la pasta de sardines amb la ceba fermentada a la nevera d’un dia a l’altre, encara queda més bona de sabor.

Alf Mota de MacroSeny

Cuiner i professor de cuina saludable i terapèutica

Xef distingit per la Unió Vegetariana Espanyola i membre de l’equipo Eco Xef Espanya. Format en macrobiòtica, medicina oriental, nutrició i dietètica, cuina aplicada a la dietoteràpia, agroecològica i comunicació. Imparteixo regularment cursos i tallers de cuina en diferents escoles i centres de formació. Col·laboro en diversos projectes educatius per a la promoció d’hàbits de vida saludables. Desenvolupo receptes i continguts sobre gastronomia, imparteixo xerrades i conferències.  Escric regularment i intervinc en programes de ràdio sobre gastronomia ecològica i estil de vida sostenible i saludable.

 info@macroseny.com |  Linkedin |  Facebook |  Instagram |  Twitter

T'ha agradat? Comparteix-la amb els teus

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Altres receptes

Receptes de fermentats

Salsa Harissa amb plantes silvestres

Netejar els bitxos, el dent de lleó i els pebrots i posar a escórrer. Picar les llavors de coriandre i …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Culleradas de patata & Kimchi amb germinats de llombarda i remolatxa

Una mossegada plena de sabor i salut. La dolçor de la patata amb l’àcid i picant del kimchi i els …

Llegeix la recepta
Cuinant amb fermentats

Pastrami o Pastrama

M’agrada mirar al Pastrami com a exemple de conservació. El que en va moure al principi en el món de …

Llegeix la recepta