Raúl és un dels usuaris del nostre grup de consum. L’últim dia que va venir a recollir la seva comanda mensual va marxar amb presses perquè havia de preparar aquesta recepta per als seus convidats: Una quiche contundent, que si prepares amb ingredients de qualitat (la carn, els làctics i els ous que siguin de pastura) vindrà carregada de nutrients i bons greixos, i estarà deliciosa.

Tu també tens una recepta amb qualsevol dels productes del grup de consum Espai & Seny? A què esperes per enviar-nos-la?

Recepta de quiche de carn picada

quiche de carn picada

Comencem preparant la base.

En un recipient gran barregem la farina amb la sal, després incorporem amb les mans la mantega (tallada en quadrats i ben freda), fins que quedi una textura sorrenca. Després afegim l’aigua i l’oli i barregem tot durant menys de dos minuts per no desenvolupar el gluten. Formem una bola i la reservem en la nevera durant 30 minuts.

Durant el temps de repòs de la massa anem preparant el farcit:

Primer cuinem la carn picada en una paella amb una mica de mantega fins que estigui feta, i la retirem. En la mateixa paella afegim una mica més de mantega si és necessari i sofregim la ceba fins que quedi translúcida, afegim el carabassó en trossets i ho cuinem, afegim les shiitake i l’all. Una vegada fet, s’afegeix la carn picada cuinada i les espècies al gust amb el foc apagat.

Mentre es refreden una mica les verdures preparem la massa, que ja haurà reposat mitja hora.

Estirem la massa utilitzant un corró sobre una superfície enfarinada, i la col·loquem en el nostre motlle, que introduirem en el forn prèviament escalfat a 180 graus. Fornegem durant 15-20 minuts, fins que vegem que comença a estar feta.

Mentre es forneja la massa, en un bol gran batem els ous i la nata, i afegim el farciment que ja estarà temperat (perquè no es quallin els ous).

Passat el temps de cocció de la massa, la traiem del forn i afegim el farcit. Afegim el formatge rallat i introduïm en el forn durant 30-40 minuts més.


Ens ajudes a compartir aquest contingut?


Ja tens el e-book gratuït?

 

5 recipients de fermentació que ja tens a casa

Comença a fermentar avui mateix sense haver de comprar res

¡ENVIA'M EL E-BOOK!

Vols apendre a fermentar?

 

Visita la nostra pàgina de cursos

4 mòduls temàtics per començar des de zero o perfeccionar el que ja saps

MÉS INFORMACIÓ