Sobre nosaltres

Qui som / Que fem

A Espai & Seny, ens agrada reivindicar-nos com a pagesos i artesans de l’alimentació, ja que produïm fermentats vegetals, pastes, salses, i begudes probiòtiques de forma totalment manual, un a un, com si dels fermentats de casa parléssim.

Vam començar a fermentar per la necessitat de conserva l’excedent de verdures que produíem el nostre hort. En aquell moment no coneixia les verdures fermentades, més enllà de la xucrut o col agria de francesos o alemanys.

Però de seguida en vaig sentir captivat per l’explosió de sabors, la varietat de contrastos, l’umami natural i generós de les verdures fermentades, que de mica en mica vaig anar descobrint fent proves a la cuina de casa. Temps més tard, vaig saber que els fermentats són petites bombes nutricionals però això millor deixar-ho per mes endavant.

Elaborem els nostres fermentats amb herbes i verdures del nostre hort i amb la de productors del Baix Montseny, afins a la nostra manera de conrear la terra.

Fermentem sempre verdures de temporada, fulles verdes i flors a la primavera, fruits, fruites i verdures carnoses a l’estiu, arrels i tubercles a la tardor.

Consumir verdures de temporada és la millor manera d’optimitzar l’alimentació amb varietat, riquesa de sabors i textures diferents durant tot l’any. I els fermentats ens ajuden a poder gaudir d’aquests sabors al màxim de temps possible.

No utilitzem cap mena d’inòcul extern, i el més importat no pasteuritzem els nostres fermentats per conservar totes les seves propietats probiòtiques.

Com a pagesos reivindiquem el treballar i cuidar de la terra que es la base de la vida i com artesans dels aliments, el dret de menjar aliments de qualitat, frescos,sans i produïts de manera saludable que ens alimentin i nodreixin.

Per què?

Com veiem el model productiu

La producció d’aliments és un sector d’importància bàsica per al benestar social i econòmic de les persones, que en les últimes dècades ha experimentat una forta tendència cap a la globalització i industrialització, amb el consegüent abandó dels entorns rurals i els oficis tradicionals, deixant en mans de l’industria i las grans corporacions la producció i distribució d’aliments.

El model actual immers en una globalització salvatge lluny de solucionar els problemes de malnutrició i pobresa existents en gran part de la població mundial, es el responsable de la pèrdua de qualitat nutricional d’una gran part dels d’aliments, de la introducció de enormes quantitats de productes químics en la nostra alimentació i el nostre entorn, que no fan altre cosa que promourà més malnutrició, malalties i desigualtat social, dependència dels combustibles fòssils, empitjorament del benestar animal, la degradació de les terres de conreu i en general del medi ambient amb la conseqüent pèrdua de sobirania alimentària i tot el que comporta.

Treballem per

  1. Com a pagesos i artesans volem reivindica el dret a produir i menjar productes frescos de qualitat, conreats de manera sostenible i responsable, de producció local.

  2. Reivindiquem la venda directa i la política de portes obertes per afavorir el contacte i coneixença entre productors i consumidors. I evita així la especulació dels mercats.

  3. Reivindiquem el poder conrear i produir aliments utilitzant tècniques sostenibles i regeneratives, sense que això suposi una despesa afegida. Envers el qui no ho fant

  4. Reivindiquem la obligació inexcusable cap a les generacions futures de no malmetre la terra, l’aire i l’aigua, ni cap planta ni cap animal que visqui en el nostre entorn i a preservar el nostre medi per sobre d’interessos econòmics.

Projecte Espai & Seny - El Grup de consum

Espai & Seny es un projecte agroalimentari i un dels seus objectius es acostar els petits productors, que fan de la seva feina una manera de viure, a tota la gent del Baix Montseny.

Creiem que la producció d’aliments es la millor eina per recuperar la capacitat de generar vida al territori, assentant a la població en el seu lloc d’origen i cuidant el medi que ens envolta.

Amb aquest objectiu el 2015 vam posar en marxa el Grup de Consum, un lliurament al mes de productes propers, saludables, sostenibles i de confiança.

Un lliurament al mes, al Baix Montseny, per abastir el teu rebost de productes locals d’alta densitat nutritiva provinents de projectes propers i de confiança, on l’èmfasi és cuidar de la terra, dels productors i dels consumidors.

  • Sense quotes ni comandes mínimes
  • Amb lliurament a domicili gratuït
  • Tracte directe amb el productor.

Menja bé, menja local